Dans Danse
colaborare artistică
&
schimb cultural
Instagram
Follow us

Search

Colaborare artistică & schimb cultural

Culture

Un proiect de dans contemporan realizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019

Am creat dans::danse ca un proiect de schimb cultural și o colaborare artistică între noi, Asociația Secția de Coregrafie din România, și Centre Chorégraphique National d’Orléans din Franța.

Ne-am inspirat din estetica, idealurile și valorile comune ambelor culturi de dans contemporan, iar acum te invităm să experimentezi alături de noi duo-ul de spectacole creat pentru tine: “DJ Battle“, creat de coregrafa Maud Le Pladec (21 iunie 2019, Teatrul Național București, Sala Mică) și “Protest“, creat de coregrafa Sandra Mavhima (22 iunie 2019, Teatrul Național București, Sala Amfiteatru).

Arta dansului și artiștii ei sunt seva etosului nostru și, totodată, inspirația din spatele călătoriei noastre. Asta a ghidat o echipă de tineri coregrafi români, în anul 2011, să înființeze Asociația Secția de Coregrafie. Țelul lor era acela de a promova dansatorii emergenți. Astfel, de-a lungul timpului, activitățile ASC au implicat peste 150 de artiști, 70 de spectacole de dans și mii de audiențe locale și internaționale. Acum, Asociația Secția de Coregrafie este un ecosistem dinamic ce activează pentru producerea, prezentarea și contextualizarea dansului în artele contemporane.

Creat în anul 1995, Centre Chorégraphique National d’Orléans este sub direcția coregrafică a lui Josef Nadj. Timp de 6 ani CCNO s-a numărat printre structurile vii ale Carré-Saint Vincent, astăzi Théâtre d’Orléans. Începând cu anul 2017, Centre Chorégraphique National d’Orléans este condus de coregrafa Maud Le Pladec.

Descoperă